A Projektről

Komárom Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.2.11-16 kódszámú, „Esély Otthon” című felhívására.
A pályázat keretein belül – többek között – lakhatási- és munkavállalást ösztönző támogatásban tudunk részesíteni fiatalokat.

Az EFOP-1.2.11-16-2017-00011 „Otthonteremtés és közösségépítés a fiatalokért Komáromban” című projekt alapvető célja a településen élő 18-35 éves fiatalok képessé tétele arra, hogy a városban fellelhető lehetőségekkel tudjanak élni és helyben egzisztenciát, családot tudjanak alapítani. Ezenkívül ez a projekt arra is lehetőséget teremt, hogy a máshonnan ide települni szándékozóknak vonzóvá váljon Komárom, és ezzel akár a hiányszakmákban dolgozó szakembereket tudjunk a városba vonzani.

A pályázat keretében 21 önkormányzati bérlakás kerül felújításra, melyekbe az elkövetkezendő 6 évben pályáztatás útján háromszor 21, a célcsoportba tartozó fiatalnak vagy családnak tudunk lakhatást biztosítani maximum 2 éven keresztül. A lakhatási támogatás mellett a projekt megvalósítási időszakában 1-1 évig 25-25 fő részesülhet helyi munkavállalást ösztönző települési támogatásban.

A lakhatási, valamint a munkavállalást ösztönző támogatási lehetőség igénybevételének feltétele, hogy a támogatásban részesített fiatal foglalkoztatási jogviszonnyal és komáromi állandó lakcímmel rendelkezzen, életvitelszerűen Komáromban lakjon, valamint közösségi célú önkéntes tevékenységet végezzen Komáromban. 

 

 

Tekintsd meg 

aktuális pályázatainkat

Tekintsd meg
állásajánlatainkat!

Jelentkezz az állásra