Esély otthon pályázat: Sajtótájékoztató a szőnyi bérlakásoknál

Bérlakást és munkavállalást ösztönző támogatást kaphatnak a fiatalok

…és visszavezethetik a fiatalok első lakáshoz jutási támogatását is…

A fenti témában tartott sajtótájékoztatót Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője, dr. Molnár Attila polgármester és a Fiatal Lokálpatrióták Egyesülete (FILO) április 16-án a szőnyi bérlakásoknál.

Dr. Molnár Attila elmondta, az önkormányzat a helyi foglalkoztatókkal is együttműködve a munkaerő helyben maradását tűzte ki célul. Az “Esély Otthon” projektben lakhatási- és munkavállalást ösztönző támogatásban részesítik a fiatalokat.

– Fontos, hogy a városunkban élő 18-35 év közötti fiatalok helyben tudjanak egzisztenciát teremteni. A projekt lehetőséget kínál arra is, hogy a nálunk letelepülni szándékozó, hiányszakmákban dolgozók számára vonzóvá váljon városunk. Az „Esély Otthonnak” köszönhetően 21 önkormányzati bérlakást újítunk fel, amelyekbe pályáztatás útján a hiányszakmákban dolgozó fiatalok költözhetnek be. A lakhatás biztosításán kívül a projektidőszakban a helyi munkavállalást ösztönző anyagi támogatásban is részesülhetnek a célcsoport tagjai – nyilatkozta a városvezető.

Nagy Nikolett és Vajda Bence a FILO részéről elmondták, egyik legfontosabb célkitűzésük a fiatalok életkezdésének támogatása. Ezért nemrég azzal a kéréssel keresték meg dr. Molnár Attila polgármestert, hogy kerüljön visszavezetésre az önkormányzat által biztosított fiataloknak szóló, egyszeri vissza nem térítendő első lakáshoz jutási támogatás.

A FILO felvetésére pozitív válasz érkezett. A támogatási rendszer részleteinek kidolgozása folyamatban van, annak bevezetése néhány hónapon belül várható.

 

 

Megosztás
Küldés üzenetben

Tekintsd meg 

aktuális pályázatainkat

Jelentkezz az állásra